Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк обурений тим фактом, що на продуктових ярмарках для вітчизняних виробників з'являються посередники, а також імпортна продукція. Як передає кореспондент ForUm'у, про це він сказав сьогодні під час відвідування постійно діючої сільськогосподарської ярмарки у Печерському районі м. Києва.

«Я не задоволений в цілому по Україні тим, що на ярмарках почали з'являтися посередники, я не задоволений тим, що на ярмарках з'являється торгівля імпортованими овочами та фруктами. Ці ярмарки повинні бути виїзні, мати прямий зв'язок між виробником і споживачем, це - наша ідеологія», - сказав він.

Присяжнюк пояснив, що цю проблему має вирішити місцева влада. «Є базари, ринки, магазини, а це - фермерські ярмарки, місцева влада повинна стежити за цим питанням», - підкреслив міністр.

У свою чергу, перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко пояснив журналістам, що місцева влада Києва тримає це питання під контролем. За його словами, для фермерів-виробників місця на таких ярмарках безкоштовні, такі заходи спрямовані на здешевлення продукції. «Ми спокійно будемо працювати і допускати тільки виробників за сертифікатами. Для цього є санепідемстанція, сільськогосподарська інспекція, є міністр АПК, для цього є міліція, і ми цей механізм відпрацюємо», - заявив Голубченко.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що сільськогосподарські ярмарки повинні проходити щотижня.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164