Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що затверджена законодавча норма, яка дозволяє ВВС збивати будь-який літак наркомафії, що летить нелегально над її територією.

«Цей важливий закон, який ми сьогодні (у середу ) приймаємо, дає мені повноваження як главі держави (розпорядитися) збивати будь-який літак, який перебуває незаконно над Венесуелою з метою перевезення наркотиків», - наводять місцеві ЗМІ слова Мадуро.

Спочатку пропозицію про розробку законопроекту було зроблено ще колишнім президентом Уго Чавесом, парламент Венесуели схвалив документ більше року тому. Контрабандисти часто використовують повітряний простір Венесуели , щоб транспортувати наркотики. У деяких випадках ВПС республіки піднімають у повітря винищувачі , щоб переслідувати порушників , однак ті не підкоряються наказам і просто продовжують політ.

Через Венесуелу проходить один з основних шляхів транспортування в Європу і США наркотиків , вироблених в сусідній Колумбії. Влада США критикує уряд Венесуели за неефективну боротьбу з наркотрафіком , передає РІА «Новости».

Мадуро заявив також , що останній випадок з перехопленням більше 1,3 тонни кокаїну на борту літака Каракас - Париж був використаний як привід для звинувачень на адресу Венесуели. «Винні (в наркотрафіку) міцно сидять у в'язниці у Венесуелі, тут мова йде про те, чого не повинно було статися, але наркотрафік має велику владу, і ця ситуація використовується як політична зброя , щоб заявити , що Венесуела - наркодержава», - сказав Мадуро.

«Треба подивитися, чи не стоїть за цим випадком управління у боротьбі з наркотиками (США)», - підкреслив глава Венесуели.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173