МВС зазначає, що у 2013 році, порівняно з попередніми роками, різко збільшилася кількість виявлених правоохоронцями незаконних посівів конопель. Про це на брифінгу сказав начальник управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків МВС Олег Школьний.

«Знищення у кількісному ракурсі речовини конопель збільшилося ( у 2013 році ) в десятки разів, і більше виявляється, і більше знищується», - сказав він.

При цьому Школьний підкреслив, що виявлення незаконних посівів маку залишилося на тому ж рівні, що і в попередні роки.

Крім того, підбиваючи підсумки проведеної з травня по вересень операції під умовною назвою «Мак», начальник управління повідомив, що виявлено понад 3,5 тис. фактів незаконних посівів та знищено понад 22,8 млн штук нарковмісних рослин.

При цьому Школьний підкреслив, що під час операції проводилися огляди і приватних присадибних ділянок на предмет посівів маку, оскільки , згідно з чинним законодавством, навіть невеликі посіви макових культур для особистих цілей заборонені.

Крім того, він зазначив, що для особистих і промислових цілей вже давно науково-дослідними інститутами розроблений і вирощується спеціальний сорт конопель з дуже низьким вмістом наркотичної речовини - канабіноїдом, повідомляють «Українські новини».

Школьний підкреслив, що така конопля вже успішно використовується для виготовлення вітчизняної конопляної олії, а також для виготовлення суперміцних волокон, що застосовуються для внутрішньої обшивки літаків Boeing.

У той же час він зазначив, що в Україні збільшилася кількість незаконних посівів спеціально виведеної коноплі з дуже високим вмістом каннабіноїда.

При цьому начальник управління повідомив, що, згідно зі статистикою, українські наркомани все ще віддають перевагу біологічному продукту вітчизняного виробництва, а не закордонним синтетичним наркотикам.

Він зазначив, що не в останню чергу це пов'язано з низькою ціною конопель на ринку. Так, 1 грам коштує близько 10 гривень.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201