Вітчизняні виробники сільгосппродукції для проведення осінньо-польових робіт залучили у 2013 році 3,1 мільярда гривень кредитів і 29,1 мільярда гривень власних коштів. Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов, повідомляє прес-служба першого віце-прем'єра.

«Українські сільгоспвиробники завдяки державній підтримці зуміли за останні 3 роки стати надійними партнерами кредитно-банківських установ. Завдання уряду - підтримувати і посилювати діалог агросектору та фінансових установ», - зазначив Арбузов.

Перший віце-прем'єр-міністр запевнив, що Мінагрополітики вдалося виробити вагомі інструменти надання фінансової підтримки підприємствам АПК. Сільгоспвиробники можуть брати участь у закупівлях зерна Аграрним фондом і ДПЗКУ, отримувати державні гарантії за інвестиційними проектами і необхідну техніку за програмами НАК «Украгролізинг».

«Важливими механізмами розвитку фермерства є Український державний фонд підтримки фермерських господарств, а також Укрсількомунгосп, який займається розвитком сільських територій. Основним джерелом підтримки для сільгоспвиробників залишаються податкові пільги. Так, в країні продовжує діяти спеціальний режим оподаткування податком на додану вартість діяльності у сфері сільського і лісового господарства та рибальства (акумуляція ПДВ), а також фіксований сільськогосподарський податок», - додав Арбузов.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк заявив, що українські аграрії зможуть отримувати кредити, здаючи зерно під заставу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

156