Підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом створить умови для прискореної модернізації виробництва і стійкого зростання національної економіки. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв під час зустрічі з членом Європейської Комісії з питань торгівлі Карелом де Гухтом, повідомили ForUm'у у прес-службі РНБО.

Клюєв повідомив, що в даний час урядом України, спільно з європейськими експертами, здійснюється розробка програми імплементації Угоди.

За його словами , вже в перші тижні роботи осінньої сесії Верховної Ради конституційною більшістю було прийнято багато євроінтеграційних документів. «У той же час, незважаючи на досягнутий прогрес, ми чітко усвідомлюємо, що одного лише прийняття тих чи інших нормативних актів недостатньо, і маємо намір забезпечити їх належну імплементацію», - сказав секретар РНБО.

Він висловив надію , що закон про прокуратуру з урахуванням зауважень експертів Венеціанської комісії буде розглянуто українським парламентом ще до Вільнюського саміту. Він також повідомив , що в рамках реалізації Плану з лібералізації візового режиму з урахуванням висновків експертів Єврокомісії 23 вересня був поданий на розгляд парламенту України проект закону, який системно вдосконалює антикорупційне законодавство.

За його словами , українська сторона розраховує , що результати реалізації Угоди про асоціацію , включаючи створення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі з ЄС , дозволить Україні не тільки розширити ринки експорту товарів і послуг , але і наростити імпорт інноваційних технологій. У свою чергу , це дасть можливість створити необхідні умови для прискореної модернізації виробництва і стійкого зростання національної економіки , сказав секретар РНБО.

Крім цього , за словами Клюєва , Україна розраховує на успішний розвиток торговельно-економічних відносин з Російською Федерацією. Росія була і залишається стратегічним партнером України , підкреслив він.

За словами секретаря РНБО України , майбутня зона вільної торгівлі з ЄС повністю сумісна з існуючими зонами вільної торгівлі між Україною та іншими країнами СНД. Україна готова до пошуку конструктивних рішень всіх проблемних питань з країнами Митного союзу , сказав він.

У ході зустрічі Клюєв і де Гухт також торкнулися актуальних тем взаємодії України та ЄС у сфері торгівлі . Секретар РНБО поінформував єврокомісара про пропозиції і дії української влади щодо вирішення спірних питань.

Нагадаємо, 18 вересня Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров наполягає на рівноправному партнерському співробітництві у торговельно-економічній сфері між Україною та Європейським Союзом після підписання Угоди про асоціацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174