Україна очікує підписання договору з Chevron. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, в ході брифінгу заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

«На шляху до євроінтеграції Україна приділяє особливу увагу зближенню енергетичних ринків з ЄС. Компанія Shell вже приступила до геологічного вивчення з подальшою розробкою українських родовищ. Найближчим часом ми також чекаємо підписання подібних договорів між Україною і компанією Chevron. Івано-Франківська облрада вже погодила це питання. Завтра я візьму участь у засіданні Львівської облради, де ми також, сподіваюся, досягнемо взаєморозуміння, адже на робочих групах ми вже все узгодили», - сказав Ставицький.

«Уряд вийшов на фінішну пряму підписання Угоди розподілу продукції (УРП) з видобутку вуглеводню на шельфі Чорного моря»,- сказав Ставицький.

Міністр нагадав , що в присутності Президента України Віктора Януковича у США 25 вересня був підписаний договір про розподіл вуглеводнів, які добуватимуться в межах ділянки Скіфська. «Протягом цього місяця ми завершуємо етап підписання цього документа», - додав він.

Як повідомляв ForUm, 12 вересня в присутності прем'єр-міністра України Миколи Азарова між урядом України та компанією Royal Dutch Shell було підписано Угоду про операційну діяльність щодо Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах Юзівської площі.

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що Івано-Франківська облрада проігнорувала національні інтереси, не підтримавши проект видобутку сланцевого газу.

У травні 2012 року Кабінет Міністрів затвердив переможцем конкурсу на укладення угоди про розподіл продукції по Олеській площі компанію Chevron.

Україна до кінця 2013 року, на додаток до вже діючих двох угод про розподіл продукції у сфері видобутку газу, планує укласти ще мінімум чотири угоди, в результаті чого через 4-5 років інвестори зможуть почати експорт українського газу до Європи.

Україна успішно працює над диверсифікацією поставок вуглеводнів з метою забезпечення належного рівня забезпечення національної енергетичної безпеки, заявив Президент Віктор Янукович.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236