У середньостроковій перспективі Україна зможе на власних територіях добувати ще 25-30 млрд кубометрів газу.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в ході брифінгу заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

«Договори з Shell, Chevron з видобутку вуглеводнів, а також нові проекти відкривають Україні широкі перспективи для задоволення в повному обсязі власних потреб в енергетичних ресурсах. На думку фахівців, ці три проекти дадуть нам можливість у середньостроковій перспективі видобувати природний газ на нашій території як мінімум (плюс до тих обсягів, що ми вже виробляємо - Ред.) 25-30 млрд кубометрів на рік», - сказав Ставицький.

Також, міністр висловив надію на швидке отримання Україною енергонезалежності.

«Співпраця з міжнародними партнерами і нарощування обсягів видобутку енергоресурсів призведе до остаточної енергонезалежності нашої країни», - вважає він.

Як повідомляв ForUm, 12 вересня в присутності прем'єр-міністра України Миколи Азарова між урядом України та компанією Royal Dutch Shell було підписано Угоду про операційну діяльність щодо Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах Юзівської площі.

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що Івано-Франківська облрада проігнорувала національні інтереси, не підтримавши проект видобутку сланцевого газу.

У травні 2012 року Кабінет Міністрів затвердив переможцем конкурсу на укладення угоди про розподіл продукції щодо Олеської площі компанію Chevron.

Україна до кінця 2013 року, на додаток до вже діючих двох угод про розподіл продукції у сфері видобутку газу, планує укласти ще мінімум чотири угоди, в результаті чого через 4-5 років інвестори зможуть почати експорт українського газу до Європи.

Україна успішно працює над диверсифікацією поставок вуглеводнів з метою забезпечення належного рівня забезпечення національної енергетичної безпеки, заявив Президент Віктор Янукович.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222