Цього року в Україну прийде новий вірус грипу. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в ході прес-конференція на тему: «Епідеміологічна ситуація в Україні. Чи варто робити щеплення від грипу?» заявила заввідділом респіраторних та інших вірусних інфекцій ДП «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В.Громашевського» Алла Мироненко.

«З'явився новий штам вірусу грипу B/Massachusetts B/Yamagata, який відрізняється від грипу, що викликав захворювання в минулому епідеміологічному сезоні», - заявила вона.

За її словами, в Україні цей вірус прийде з другою хвилею захворювання, а саме - в лютому-березні наступного року. І він так само небезпечний, як і будь-який новий вірус.

Тим часом провідними збудниками першої хвилі захворювання (кінець грудня початок квітня. - Ред.) будуть торішні віруси H1N1 - Каліфорнійський грип і Вікторія (H3N2), які спостерігаються в Україні вже третій рік поспіль.

Миронова підкреслила, що істотного збільшення кількості хворих цього року фахівці не очікують. «В Україні щорічно 7-8 млн громадян хворіють на грип», - резюмувала вона.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190