Експерт Угорського інституту міжнародних справ Андраш Дік вважає створення газового хаба в Україні розумним кроком. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент ForUm'у.

«Враховуючи всі делікатні моменти, я б не назвав це хабом як таким. Це просто сховище. Але в цій ідеї є сенс. Це розумний крок, якщо у вас є незавантажені потужності, майже порожні, і на вас можна покластися. Тоді буде зацікавленість тих чи інших гравців», - сказав Дік .

На його думку, однак, цього мало для набуття енергетичної незалежності України.

«Для створення хаба потрібно мати ще хоча б щось, хоча б диверсифікацію поставок газу. В України є лише один постачальник - Росія. Немає диверсифікації джерел», - зазначив він.

Як повідомляв ForUm, міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький очікує, що повноцінна диверсифікація поставок газу в Україну відбудеться вже за підсумками I півріччя 2013 року.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна реанімує свої старі родовища газу і через два-три роки вийде на самозабезпечення блакитним паливом.

Президент Віктор Янукович заявив, що Україна успішно працює над диверсифікацією поставок вуглеводнів з метою забезпечення належного рівня забезпечення національної енергетичної безпеки.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

135