Україна і Європейська організація ядерних досліджень (ЦЕРН) вже на цьому тижні підпишуть Угоду про надання нашій державі статусу асоційованого члена в ЦЕРН. Про це повідомив голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко, повідомляє прес-служба Держінформнауки.

«Процес підготовки до підписання цього двостороннього документа підійшов до кінця. Ми вже можемо констатувати перехід нашої співпраці на новий рівень. Майже врегульовані всі нюанси, які відкривають нам шлях для підписання угоди про асоційоване членство України в Європейській організації ядерних досліджень. Очікується, що формально цей крок буде зроблено на цьому тижні», - заявив Семиноженко.

При цьому голова Держінформнауки зазначив, що співпраця України і ЦЕРН триває вже 20 років, участь у спільних дослідження беруть більше чотирьох десятків вітчизняних учених. «Ми завжди були активними учасниками наукових досліджень ЦЕРН, і це співробітництво є дуже ефективним», - зазначив Семиноженко.

Голова Держінформнауки зазначив, що підписання Угоди посилить довгострокове партнерство в напрямку консолідації зусиль для подальшого розширення європейського дослідницького простору та реалізації Європейської стратегії з дослідження фізики елементарних частинок. Асоційоване членство в ЦЕРН надасть Україні можливість брати участь у засіданнях ради ЦЕРН з правом часткового прийняття рішень в галузі наукової політики.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

149