Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся з відкритим листом до Федерації футболу України з проханням вжити всіх необхідних заходів, щоб скасувати рішення ФІФА, відповідно до якого стадіон «Арена Львів» був дискваліфікований до 2018 року. Про це, як повідомляє прес-служба Львівської міськради, йдеться у листі мера президенту ФФУ Анатолію Конькову.

За словами Садового, Львів готовий залучити всіх друзів Львова та України в світі, щоб переконати футбольну громадськість у тому, що національно-визвольні символи і герої України, іменами яких названі вулиці, не є нацистами.

«Рішення ФІФА від 27 вересня, згідно з яким стадіон «Арена Львів» був дискваліфікований до 2018 року, обурило громадськість Львова і всю футбольну середу України. Вкрай суворе рішення викликає багато питань, особливо враховуючи, що підставою для нього стали нібито масові прояви нацизму і расизму з боку уболівальників. Вразили також критерії, з якими працюють експерти організації FARE, згідно з якими символи, герої національно-визвольної боротьби українців визначені як «дискримінаційні», - зазначив Садовий.

Він підкреслив, що Львів - толерантне і гостинне місто. «Гості Євро -2012 з різних країн Європи та світу відмітили це» , - додав мер.

Садовий також заявив, що Львів завжди від усієї душі підтримував українську національну збірну. «Львів'яни масово приходили на матчі національної команди, незважаючи на статус гри або силу суперника, і до останньої хвилини вболівали за Україну.
Безумовно, ми використовуємо всі можливості, які нам надасть правосуддя для того, щоб захистити честь міста», - заявив він.

Мер Львова закликав президента ФФУ подати апеляцію у ФІФА, в якій чітко аргументувати позицію городян і зробити все, щоб домогтися скасування несправедливого рішення.

Нагадаємо, дисциплінарний комітет Міжнародної федерації футболу прийняв рішення проводити відбірковий матч чемпіонату світу 2014 року між збірними України та Польщі з футболу 11 жовтня в Харкові без глядачів.

Крім того, рішенням Дисциплінарного комітету збірній України заборонено грати на стадіоні «Арена -Львів» до закінчення відбіркового турніру на Чемпіонат світу 2018 року.

Як раніше повідомляв ForUm, під час матчу кваліфікаційного раунду ЧС-2014 Україна - Сан-Марино (9:0) на трибунах були розтягнуті банери із зображенням логотипу дивізії «СС- Галичина», а також розтяжки з цифрою 88, що означає фашистське вітання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1112