Прем'єр-міністр Микола Азаров, спілкуючись у Фейсбуці, висловив упевненість, що молодь повинна знати героїв Великої Вітчизняної війни, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Він підкреслив, що до 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні уряд планує завершити створення Алеї військової слави, «яка буде яскраво показувати колосальний внесок наших співвітчизників у нашу спільну перемогу над німецьким фашизмом».

Прем'єр-міністр нагадав, що 21 вересня 2013 р. відкрито бюст командирів партизанських загонів у роки Великої Вітчизняної війни - двічі Героїв Радянського Союзу Сидора Ковпака та Олексія Федорова на Алеї Слави в київському Парку вічної Слави.

«Це дійсно герої нашого народу, про які повинна знати молодь», - підкреслив він, додавши: «Уявіть собі, здійснити перехід від Путивля до Карпат через територію, зайняту фашистами, громлячи при цьому тили, гарнізони - це унікальна військова операція, якою наша країна може пишатися. І взагалі, такого розмаху партизанського руху не було в історії. Звичайно, були партизанські війни і в Іспанії, і в Росії, але такого розмаху, такого героїзму світова історія не знала. І тому, звичайно, треба приводити молодь, розповідати про це. І я думаю, що Алея Слави буде дуже хорошим приводом згадати про цих людей і згадати про історію» .

Азаров також повідомив, що до Дня визволення Києва планується відкрити ще два пам'ятники: двічі Героям Радянського Союзу - генералу армії Черняховському і маршалу Рибалко. «Це два яскраві представники українського народу, які своїм талантом і героїзмом прославили і ще довго будуть прославляти нашу країну. Командування маршалом Рибалко танковими арміями - це дуже цікавий зразок військового мистецтва», - сказав глава уряду, додавши, що на Заході багато знають про генерала танкових військ Гудериана і дуже мало знають, що за кількістю виграних битв маршал Рибалко залишив позаду себе цього відомого генерала. А наш співвітчизник генерал армії Черняховський у свої 38 років успішно командував фронтом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

291