В Одесі затримано мопедиста, який пограбував 12 водіїв автомобілів.

Як повідомили у Відділі по зв'язках з громадськістю Головного управління МВС в Одеській області, 32-річний одесит вибирав жертвою тільки жінок.

«Зловмисник придумав досить оригінальну схему скоєння злочинів. Він пересувався центральними вулицями Одеси на мопеді, зупинявся на перехрестях, коли на світлофорі загорялося червоне світло, і шукав автомобілі з жінками-водіями. Якщо вікно машини було відчинено, а на пасажирському сидінні лежала сумочка, то мопедист спритним рухом руки забирав речі через відкрите вікно і зникав. Враховуючи завантаженість вулиць центральної частини Одеси, машиною наздогнати мопед неможливо», - повідомили у відділі.

Так само він діяв і в автомобільних пробках: забирав сумочку і від'їжджав - між автомобілями, по зустрічній смузі, або виїжджав на тротуар.

Оскільки грабіжник одягав темну куртку і кепку, то його прикмети запам'ятати було проблематично.

Зловмисник забирав гроші, дорогі телефони, які можна швидко продати. Речі, що не представляли для нього цінності, - дешеві мобільні телефони, документи і т. д., закопував у безлюдному місці на території Приморського району міста.

Коли співробітники міліції затримали підозрюваного, він зізнався у скоєнні злочинів і показав, де заховав викрадені речі. Там були 10 паспортів, документи на автомобілі, кредитні картки, ключі від квартир і машин.

«Від дій цього громадянина постраждали як мінімум 12 жінок. Не виключено, що постраждалих набагато більше, просто вони не всі зверталися до міліції», - повідомили у відділі.

Щодо затриманого розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Дана стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4-х до 6-ти років.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263