В Україні визначені основні принципи , які регулюватимуть сферу міжнародної технічної допомоги. Відповідний законопроект ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів 26 вересня.

«Проект закону визначає правові та економічні основи планування, залучення та використання міжнародної технічної допомоги , яку отримує Україна , а також надання Україні міжнародної технічної допомоги», - сказав міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов.

Проектом закону визначаються: термінологія у сфері міжнародної технічної допомоги , порядок планування , залучення та координації міжнародної техдопомоги , обов'язковість державної реєстрації всіх проектів МТД , що впроваджуються в Україні , процедури використання міжнародної техдопомоги .

Також цим документом затверджуються правові засади надання Україні міжнародної технічної допомоги за кордоном відповідно до завдань, визначених у Програмі економічних реформ на 2010-2014 роки щодо набуття повноправного членства в ОЕСР у середньостроковій перспективі. Координація діяльності, пов'язана з визначенням пріоритетів надання Україною допомоги іншим державам , покладена на Мінекономрозвитку.

«Прийняття закону на законодавчому рівні дозволить Мінекономрозвитку , по-перше , закріпити повноваження звертатися до донорів з приводу залучення допомоги , по-друге , забезпечити облік усіх проектів МТД , що впроваджуються в Україні , через їхню обов'язкову реєстрацію в Мінекономрозвитку , а по-третє, створити правові засади для визначення України як донора для надання допомоги іншим державам», - підсумував міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234