Федеральна бюджетна установа «Регістр сертифікації на федеральному залізничному транспорті» (ФБУ «РС ФЖТ») призупинило ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» (КВБЗ, Кременчук Полтавської обл.) дію 13 сертифікатів на вантажні вагони.

Згідно з інформацією у регістрі, відповідне рішення було прийняте 25 вересня, проте його причина не уточнюється.

Йдеться про сертифікати , видані у період з 25 червня 2011-го по 30 січня 2013 року на два-три роки , зокрема , на піввагони , вагони для цементу , зерна , глинозему й алюмінію , для сипучих вантажів, вагони-платформи, передає «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо , наприкінці серпня Ространснагляд заборонив експлуатацію 292 піввагонів виробництва КВБЗ, укомплектованих бічними рамами ТОВ «Ружоуська компанія Тіанруй» (Китай) 2010 року випуску у зв'язку з аварією вантажного поїзда 16 серпня у Приволжжі, що сталася через злам бічної рами , виготовленої в 2010 році в період відсутності російського сертифіката відповідності.

КВБЗ є єдиним у СНД підприємством , що має налагоджене і діюче виробництво двох видів вагонів - пасажирських і вантажних. В цілому випускає вантажні (вагони-платформи , цистерни , вагони бункерного типу , піввагони) і пасажирські вагони , запасні частини і візки для вантажних вагонів , колісні пари , вагони метро та ескалатори і запчастини до них , контейнери , дорожню техніку.

КВБЗ в 2012 році збільшив випуск вантажних вагонів на 2,4% порівняно з 2011 роком - до 11,005 тис. од., пасажирських - у 2,5 рази, до 69 од.

Однак за підсумками восьми місяців цього року КВБЗ знизив випуск вантажних вагонів на 34% - до 4,982 тис. од., а в цілому по року чекає падіння їхнього випуску майже вдвічі - до 6 тис., тоді як випуск пасажирських вагонів за січень-серпень- 2013 року зріс на 20% - до 59 од.

Як раніше повідомляв ForUm, ВАТ Кіровський завод і ПАТ Крюківський вагонобудівний завод підписали меморандум про створення спільного підприємства з виробництва залізничних поїздів і вагонів , трамваїв , ескалаторів і контейнерів для транспортування навалочних вантажів, повідомляє прес-служба російського підприємства.

Російсько-українська компанія буде спеціалізуватися на виготовленні та поставках пасажирських вагонів локомотивної тяги , швидкісних міжрегіональних та приміських електропоїздів та дизель-поїздів. Крім того, нове підприємство займеться виробництвом нових і модернізованих вагонів метрополітену , трамваїв , а також ескалаторів і вагонів для транспортування навалочних вантажів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

951