Президент України Віктор Янукович переконаний, що запровадження зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом допоможе процесу виходу Європи з економічної кризи. Про це він заявив під час презентації інвестиційних можливостей України в рамках шостого Всесвітнього економічного симпозіуму в Нью-Йорку, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Я переконаний, що приєднання внутрішнього ринку України, її виробничих і сільськогосподарських потужностей до європейського економічного простору зробить істотний позитивний вплив на загальноєвропейську економічну ситуацію і допоможе процесу виходу Європи з кризи», - сказав Янукович.

За його словами, ЗВТ з Євросоюзом зробить Україну частиною європейського ринку. «Ключовою складовою Угоди стане створення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі. Це робить нашу країну частиною європейського ринку, а значить - стимулюватиме продовження її якісної модернізації», - сказав Президент.

На думку Глави держави, після впровадження зони вільної торгівлі з ЄС Україна стане більш зрозумілою і доступною для всіх партнерів і інвесторів, що працюють з країнами - членами Євросоюзу, оскільки відтепер національна економіка буде функціонувати за єдиними правилами і стандартами.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

249