Україна почала підготовку необхідної законодавчої та інституційної основи для імплементації майбутньої Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Європейським Союзом. Про це Президент України Віктор Янукович заявив на презентації інвестиційних можливостей України в рамках шостого Всесвітнього економічного симпозіуму в Нью-Йорку, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Цей документ (Угода) - не просто декларація про початок якісно нового рівня відносин між Україною та ЄС. Для України це, насамперед, - детальна програма перетворень у всіх сферах життя нашої держави у відповідності з європейськими стандартами, дорожня карта нашого зближення з Європейським Союзом, інструмент консолідації європейських цінностей», - сказав Президент.

Він нагадав, що Україна йшла до створення відкритої економіки в сучасному глобалізованому світі протягом усіх років своєї незалежності. Президент зазначив, що при здійсненні цієї роботи в країні сьогодні йдуть безпрецедентні за масштабами і глибиною перетворення у всіх сферах суспільного життя.

«Кардинально змінюється система судочинства, правоохоронна система, йде розвиток інститутів правової держави, поліпшуються умови роботи для бізнесу, модернізується енергетичний сектор», - зазначив він.

Підписання Угоди під час Вільнюського саміту «Східного партнерства» 28-29 листопада 2013 р. Віктор Янукович назвав важливим підсумком розвитку України.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

374