Уряд вимагає притягнути до відповідальності чиновників, які не підготували школи до навчального року. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час урядової наради, на якій було заслухано інформацію Міністерства освіти і науки та представників регіональних адміністрацій щодо перевірки стану загальноосвітніх навчальних закладів до 2013-2014 навчального року у Волинській та Івано- Франківській областях.

«Уряд не допустить спекуляцій навколо організації навчального процесу в школах, а з іншого боку - окозамилювання і халатності чиновників», - цитує Азарова Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

За підсумками наради головам облдержадміністрацій доручено вжити невідкладних заходів щодо створення належних умов для забезпечення навчально-виховного процесу в загальноосвітній школі I- III ступенів с. Осівці Камінь-Каширського району та Раковецькій ЗОШ I- II ступенів Богородчанської районної ради, а також заходи щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності осіб, які не забезпечили належний рівень підготовки навчальних закладів до 2013/2014 навчального року.

«Зокрема, понесуть відповідальність заступники голів Волинської та Івано-Франківської обласних державних адміністрацій, голови Богородчанської та Камінь-Каширської райадміністрацій, відповідні начальники відділів освіти», - йдеться в повідомленні.

Що стосується будівництва нових шкіл, то Мінекономрозвитку, Мінрегіону, Мінфіну, МОН доручено вжити заходів щодо їхнього включення до переліку об'єктів, будівництво яких здійснюватиметься у 2014 році відповідно до інвестиційної програми за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Нагадаємо, батьки учнів Раковецької школи Богородчанського району Івано-Франківської області вирішили не пускати дітей у непристосовані приміщення. Батьки також категорично не згодні, щоб їхні діти їздили в школи в сусідні села.

Учні першого класу загальноосвітньої школи с. Осівці Камінь-Каширського р-ну навчаються в приміщенні дитячого садка, а учні 2-4 класів - у приміщенні сільської ради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233