Прем'єр-міністр України Микола Азаров пропонує якнайшвидше провести засідання міжурядової українсько-індонезійської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва, яка не збиралася з 2009 року. Про це глава українського уряду заявив 23 вересня під час зустрічі зі спікером Народної асамблеї республіки Індонезія Сідарто Данусуброто, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«У нас є дуже великі можливості для активізації торговельно-економічних відносин, і тому я просив би передати уряду Індонезії мою пропозицію провести якнайскоріше засідання міжурядової українсько-індонезійської комісії», - сказав Азаров.

Він підкреслив, що Україна займає лідируючі позиції у світі в електромеханічному машинобудуванні, виробництві гірського устаткування, авіакосмічній галузі, аграрному комплексі та суднобудуванні, тому співпраця була б взаємовигідною саме в цих галузях.

Разом з тим прем'єр-міністр України запропонував у рамках міжурядової комісії провести спільний бізнес-форум.

У свою чергу, спікер індонезійського парламенту висловив сподівання, що зустріч президентів України та Індонезії виведе двосторонні відносини країн на новий рівень.

«Я сподіваюся, що зустріч двох президентів, яка відбудеться в лютому, виведе наші двосторонні відносини на новий рівень», - зазначив він.

Данусуброто також припустив, що засідання міжурядової комісії відбудеться вже в грудні поточного року.

Він підкреслив, що Індонезія вважає перспективною співпрацю з Україною в оборонній сфері, туризмі, харчовій промисловості.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович у лютому 2014 р. планує відвідати Індонезію з візитом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187