Суд Єгипту постановив сьогодні заборонити діяльність «Братів- мусульман» на території країни. Крім того, за рішенням суду ісламістська асоціація, що веде історію з 1928 року, має бути розпущена.

Як передають місцеві ЗМІ, підлягають арешту всі фінансові активи і майно «братів» і підконтрольних їм структур, включаючи офіси, представництва, повідомляє «ИТАР - ТАСС».

Нагадаємо, 17 вересня 2013 р. офіційний представник ісламістської асоціації «Брати- мусульмани» Джихад аль-Хаддад був арештований в Каїрі. Поліцейські затримали його в районі Наср-Сіті разом з п'ятьма іншими ісламістами, серед яких - колишній губернатор провінції Калюбія Хуссам Абу Бакр.

Повідомлялося, що Аль-Хаддад буде відправлений до в'язниці «Тора», де утримуються заарештовані раніше керівники «Братів- мусульман», в тому числі духовний лідер ісламістів Мухаммед Бадіа.

У той же день судова влада Єгипту ухвалила рішення заморозити фінансові рахунки ключових керівників «Братів- мусульман».

14 серпня сили єгипетського МВС спільно з підрозділами армії почали розгін наметових таборів прихильників поваленого військовими екс-президента Мухаммеда Мурсі. Жертвами заворушень стали кілька сотень людей, поранення отримали близько чотирьох тисяч.

Пізніше прихильники Мурсі з числа «братів- мусульман» розпочали нові протестні ходи, на які армія відповіла стріляниною і жорстким розгоном мітингувальників.

Відносно керівництва організації, як і поваленого єгипетського президента Мухаммеда Мурсі, ведеться кримінальне розслідування за звинуваченнями у шпигунстві, підбурюванні до насильства і нанесенні серйозного збитку економіці держави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

366