Тероризм прийшов на зміну світовим війнам. Про це заявив Президент Ізраїлю Шимон Перес на 10-й щорічній зустрічі YES «Україна і світ в епоху змін: фактори успіху» в Ялті.

Він також зазначив , що світової війни не буде: «Я не думаю , що буде війна. Війна надто дорога». «П'ятдесят років тому, коли ви хотіли купити винищувач для армії, ви платили два мільйони доларів, зараз треба сто мільйонів платити. Хто це може собі дозволити? Ну, Америка, скажімо, так. Це настільки великий тягар для бюджету. Протистояти війні ще дорожче. Якщо ракета коштує, припустімо, тисячу доларів, то ракета для системи протиракетної оборони коштує сто тисяч доларів», - цитує слова Переса прес-служба Ялтинської європейської стратегії.

Ізраїльський лідер заявив також , що війна - це продовження політики, терор - також продовження політики. «Але у терору немає однієї спільної клітини, кожна невелика група терористів може вести свою політику і мати свою стратегію», - зазначив Перес.

«Що вбиває арабський світ, арабську весну? Тероризм. Він розколов палестинців, Ліван, Сирію, Ірак, Ємен», - сказав президент Ізраїлю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

290