Заявою про можливе «заморожування» двох гілок української газотранспортної системи через зниження обсягів прокачування газу прем'єр-міністр України Микола Азаров попередив Європу , що ГТС України буде, по суті , демонтуватися . Про це заявив радник президента РФ Володимира Путіна з питань регіональної економічної інтеграції Сергій Глазьєв.

« Нарікання Миколи Яновича Азарова я сприйняв як глибоке розчарування рішенням, яке Україна прийняла, увійшовши до європейського енергетичного співтовариства. Він , по суті , пояснив, що Україна нічого від цього не придбала, а втратила 40% транзиту, зіткнулася з тим, що РФ стала будувати обхідні шляхи по газопроводах», - заявив він , повідомляє «УНІАН».

За словами Глазьєва , це говорить про те , що глава українського уряду розуміє , що потрібних обсягів газу не буде - вони всі підуть по Північному і Південному потоку.

« Микола Азаров , як я зрозумів , просто попередив Європу , що ГТС України теж буде скорочуватися і , по суті , демонтуватися . Тому що підтримувати напівпорожню трубу - справа дуже дорога», - підсумував він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив , що якщо обсяг транзиту газу з Росії в країни Європейського Союзу не збільшиться, то доцільно порушити питання про заморожування двох гілок української газотранспортної системи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240