Україна будуватиме відносини з партнерами на основі власних національних інтересів, підкреслює Президент Віктор Янукович. Як повідомляє прес-служба Глави держави, про це він сказав під час 10-ої Ялтинської щорічної зустрічі «Україна і світ в епоху змін: фактори успіху».

«Ми не проти того, щоб розглянути ті положення, які є в Митному союзі, що не суперечать ВТО, Асоціації між Україною та Європейським Союзом, і приєднатися в тій частині... яка відповідатиме національним інтересам України. Це потрібно для того, щоб ми і надалі рухалися шляхом інтеграції», - сказав Президент.

У той же час, Янукович зазначив, що Україна продовжує діалог з Росією, спираючись на Меморандум між Україною та Митним союзом. «Також - угода про вільну торгівлю між країнами СНД. І, безумовно, ми говоримо про те, що є Всесвітня торгова організація, яка має свої правила, яких повинні дотримуватися всі. Казахстан крокує до ВТО, і я переконаний, що і Білорусь йтиме цим шляхом. Тому сьогодні у нас є всі підстави говорити про те, що нам не потрібно впадати в крайнощі», - підкреслив Президент.

Він висловив переконання, що вже в найближчому майбутньому між Україною і Росією не буде протиріч, які зараз виникають.

«Я переконаний у тому, і ми це питання ставимо, що і Росія - вона також буде йти шляхом європейських стандартів. Так що в найближчому майбутньому не буде протиріч або бар'єрів, які заважали б нам будувати наше спільне майбутнє», - сказав Глава держави.

Янукович також висловив упевненість, що буде знайдена модель співпраці з Митним союзом. «Вона (модель - Ред .) не повинна перешкоджати сьогодні європейській інтеграції України, вона не повинна створювати проблеми, а повинна вирішувати їх, знімати ці проблеми. Тоді ми будемо отримувати позитивний результат від інтеграційних процесів», - підкреслив Президент.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті « Східного партнерства».

Президент РФ Володимир Путін ще раз попередив Київ, що Росія буде захищати свій ринок від дешевих українських товарів, які можуть хлинути на нього після створення зони вільної торгівлі України з ЄС.

Раніше Президент Віктор Янукович заявив, що Україна не повинна протиставляти співпрацю на європейському напрямі і відносини з євразійською спільнотою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

129