Наразі немає підстав для секвестру держбюджету-2013, оскільки його дефіцит не досяг 15%. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заступник міністра фінансів України Анатолій Мярковський заявив під час «Години запитань до уряду» у Верховній Раді.

За його словами, бюджетний дефіцит утримується на рівні нижчому, ніж передбачено розписом. «За 8 місяців року недонадходження до основного фонду склали 34,8 млрд грн - це майже 69% річного показника, що становить 50,6 млрд грн», - сказав заступник міністра.

Він додав, що зараз Кабмін доопрацьовує проект держбюджету на 2014 рік. «Ми відкликали проект, оскільки до нього надійшли законопроекти, що потребують додаткових витрат на 17,5 млрд грн. Також у ВР перебувають законопроекти, які дозволяють збільшити бюджетні доходи майже на 30 млрд грн», - зазначив Мярковський.

Представник Мінфіну уточнив, що вартість російського газу в проекті бюджету-2014 ще не узгоджена. «Переговори тривають. Так само як і на інші базові показники впливає кон'юнктура на зовнішніх ринках, неоднозначна динаміка глобальної економіки», - сказав Мярковський.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент Віктор Янукович просить депутатів прийняти зміни до держбюджету-2013.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

157