З початку зимової навігації - з 27 жовтня - термінал «B» міжнародного аеропорту «Бориспіль» буде приймати і відправляти пасажирів як міжнародних, так і внутрішніх рейсів.

Як повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури, відповідна схема переведення рейсів з терміналу «F» у термінал «В» розроблена в аеропорту і затверджена Міністерством.

«Зараз тривають роботи з підготовки терміналу «B» для обслуговування міжнародних рейсів - облаштовуються зони прильоту і вильоту, спільно з ОКПП «Київ» і Київською митницею встановлюються межі території пункту пропуску, відпрацьовуються відповідні зміни в технологіях обслуговування пасажирів, налагоджується обладнання, забезпечується функціонування повноцінної інфраструктури в залах очікування», - йдеться в повідомленні.

За словами заступника гендиректора з виробництва та аеродромно-технічного забезпечення аеропорту Сергія Гомболевського, переведення міжнародних рейсів дозволить ефективно використовувати наявну інфраструктуру аеропорту в рамках забезпечення заявленої програми польотів.

Термінальний комплекс «B» має площу 36035,2 кв. м. У 2011 році була завершена реконструкція галереї, що дозволило перевести внутрішній пасажиропотік та забезпечити обслуговування внутрішніх і міжнародних рейсів «під одним дахом». Термінал має потужну пропускну здатність: на міжнародних рейсах - 1200 пасажирів/год (на виліт) і 1100 пасажирів/год (на приліт). По Україні: 650 пасажирів/год (на виліт) і 600 пас./год (на приліт).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

843