Україна готова надати технічну допомогу у знищенні хімічної зброї в Сирії. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час виступу на 10-ій Ялтинській щорічній зустрічі «Україна і світ в епоху змін: фактори успіху», повідомляє прес-служба Глави держави.

«Я хотів би з боку України запропонувати участь наших фахівців, українських технологій зі знищення хімічної зброї в Сирії. У нас є цей досвід, у нас є пересувні установки, які запатентовані України, які вже на практиці показали свою ефективність. І ми готові разом з фахівцями їх задіяти для якнайшвидшого знищення хімічної зброї в Сирії», - сказав Янукович.

За його словами, позитивним є те, що останнім часом події в Сирії почали розвиватися мирним шляхом, шляхом політичного врегулювання. «І сьогодні дуже важливо підтримати цей напрямок», - підкреслив Президент.

Як повідомляв ForUm, російсько-американські домовленості припускають політичне вирішення конфлікту в Сирії, про застосування сили і автоматичні санкції мова не йде, а хімзброя повинна бути знищена в найкоротші терміни.

Сирія приєдналася до Конвенції ООН про заборону хімічної зброї.

Президент Сирії Башар Асад заявив, що він має намір знищити хімзброю у своїй країні, але попередив, що це може зайняти близько року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222