У Севастополі прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом пошкодження частини некрополя в Карантинній балці Національного заповідника «Херсонес Таврійський». Про це повідомляє прокуратура Севастополя.

Згідно з повідомленням, на початку вересня в прокуратуру Гагарінського району міста Севастополя надійшло звернення генерального директора Національного заповідника «Херсонес Таврійський» щодо законності забудови земельної ділянки в районі пам'ятника археології «Некрополь в Карантинній балці».

За результатами перевірки встановлено, що на земельних ділянках загальною площею 0,22 га, що належать на правах власності двом громадянам, ведуться будівельні роботи.

Як наголошується в повідомленні, згідно з інформацією Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м. Севастополі, зазначені будівельні роботи здійснюються незаконно, без повідомлення органу державного контролю. На момент перевірки на цих землях викопаний котлован і зведені дві споруди - одно-і двоповерхова.

«Внаслідок переміщення надлишкового ґрунту з території будівництва, було пошкоджено пам'ятник архітектури національного значення – частину «Некрополя в Карантинній балці» Національного заповідника «Херсонес Таврійський». За фактом умисного незаконного пошкодження частини архітектурної спадщини національного значення 12 вересня прокуратурою Гагарінського району міста Севастополя зареєстровано кримінальне провадження за ч.3 ст. 298 Кримінального кодексу України», - зазначають у прокуратурі.

Наразі Гагарінським РВ УМВС України в м. Севастополі проводиться досудове розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

303