Прокуратурою Донецької області виявлено низку порушень при використанні бюджетних коштів у 2013 році. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

« В цілому за підсумками проведених перевірок розпочато 75 кримінальних виробництв за фактами розкрадання із бюджету майже 45 млн гривень. За результатами розгляду 184 актів прокурорського реагування на користь бюджету відшкодовано майже 15 млн грн. За заявленим позовами ми вже стягнули 23 млн грн. З ініціативи прокурорів до відповідальності притягнуто 70 працівників Держфінінспекції та державної казначейської служби», - повідомив начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Донецької області Віталій Трофимчук.

Згідно з повідомленням, прокуратурою області у поточному році проведено 300 перевірок дотримання бюджетного законодавства.

Зокрема, в ході перевірок законності витрачання бюджетних коштів на фінансування цільових програм встановлено, що при виділенні грошей на створення нових робочих місць допущено порушень майже на 12 млн грн. За цими фактами розпочато 5 кримінальних проваджень. Зараз по ним проводяться слідчі дії, спрямовані на повернення незаконно отриманих коштів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172