Лідер фракції Партії регіонів у парламенті Олександр Єфремов вважає, що сьогодні парламент проголосує за законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» щодо виконання судових рішень, який входить в пакет євроінтеграційних. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив на брифінгу.

«Закон, який стосується рішення судів, досить непростий і викликає багато дискусій. Але зрештою ми повинні чесно відповісти на питання, як ми в рамках існуючих у бюджеті коштів будемо виплачувати борги за судовими рішеннями. За великим рахунком, цей закон виписаний чесно. Але деякі нардепи не хотіли б імплементувати цю чесність в силу різних політичних причин», - сказав Єфремов.

Також він повідомив, що сьогодні о 14:00 керівники фракцій зберуться в кабінеті спікера Володимира Рибака, щоб знайти компроміс щодо голосування по цьому закону.

«Я більше ніж упевнений, що всі закони, які внесені сьогодні до зали і мають євроінтеграційні наміри, будуть сьогодні прийняті. У цьому ключі є ще кілька законопроектів, які необхідно прийняти до Вільнюського саміту» , - сказав він, уточнивши, що мова йде про законопроект, який регулює роботу ГПУ та зміни до виборчого законодавства. «Це той мінімальний обсяг документів, які ми повинні прийняти до листопада. Час у нас ще є», - вважає Єфремов.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада прийняла в першому читанні і за основу євроінтеграційний законопроект про внесення змін до деяких законів, що стосуються виконання судових рішень.

Сьогодні Верховна Рада повернула проект закону із так званого пакету єврозаконів «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» щодо виконання судових рішень на повторне друге читання до комітету з питань верховенства права та правосуддя.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

436