Верховна Рада ратифікувала рамкову конвенцію Ради Європи про значення культурної спадщини для суспільства.

Як передає кореспондент ForUm'у , за проект відповідного закону проголосувало 375 народних депутатів.

«Ця конвенція нам потрібна, тому що при всій позитивності самого українського законодавства культурна спадщина потребує посилення захисту і відповідальності. Цю конвенцію підписала 21 країна із 47 і 15 вже ратифікували, серед них Азербайджан, Боснія і Герцеговина та інші. Без України тут не обійтися. Її прийняття дозволить внести поправки у вітчизняне законодавство. Там є цілі розділи , в яких виписані , зокрема , відносини з громадськими організаціями та інформаційним суспільством», - сказав міністр культури Леонід Новохатько.

За словами голови комітету з питань європейської інтеграції Григорія Немирі, комітет одноголосно рекомендує парламенту підтримати ратифікацію.

«Ратифікація Конвенції та її подальша імплементація засвідчить готовність України сприяти захисту культурної спадщини як важливого чинника для спільних цілей сталого розвитку, культурного розмаїття та сучасної творчості, сприяти розвитку знань про культурну спадщину, а також дотримання всіх зобов'язань і обов'язків, що випливають із членства України в Раді Європи», - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208