У передмісті Каїра почалися сутички між бойовиками та загоном єгипетських сил безпеки. За деякими даними, одна людина загинула.

Єгипетська поліція увійшла в місто Кердашах о 05:30 за місцевим часом.

За повідомленнями державних ЗМІ , один із поліцейських був застрелений у ході сутичок. Кількість вбитих повстанців поки невідома, повідомляє російська служба «Бі-Бі-Сі».

Жителі міста розповіли, що співробітники сил безпеки обшукували будинки у пошуках членів ісламістського руху «Брати- мусульмани».

Нагадаємо, 11 поліцейських були вбиті у місцевому поліцейському відділку минулого місяця, через кілька тижнів після повалення ісламістського президента Мохаммеда Мурсі у липні. Влада тоді пообіцяла відповісти на напад.

14 серпня сили єгипетського МВС спільно з підрозділами армії почали розгін наметових таборів прихильників поваленого військовими екс-президента Мухаммеда Мурсі. Жертвами заворушень стали кілька сотень людей, поранення отримали близько чотирьох тисяч.

Пізніше прихильники Мурсі з числа «братів-мусульман» розпочали нові протестні марші, на які армія відповіла стріляниною і жорстким розгоном мітингувальників.

Стосовно керівництва організації, як і поваленого єгипетського президента Мухаммеда Мурсі ведеться кримінальне розслідування за звинуваченнями у шпигунстві, підбурюванні до насильства і нанесенні серйозних збитків економіці держави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190