Сьогодні Кабінет Міністрів розгляне проекти змін українського законодавства для його гармонізації з європейським. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, відкриваючи засідання уряду, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

«З метою реалізації положень Закону «Про адміністративні послуги» ми вносимо зміни до 24 законів, що регулюють надання таких послуг низкою міністерств і відомств. Законодавчі зміни, спрямовані на підвищення рівня корпоративного управління в акціонерних товариствах, розроблені також у рамках адаптації вітчизняного законодавства до законодавства Євросоюзу», - сказав Азаров.

Ще одне сьогоднішнє рішення, за словами прем'єра, буде направлено на приведення вітчизняного законодавства у відповідність з європейськими стандартами та рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я. «Я кажу про зміни, що вносяться до Закону України «Про лікарські засоби», якими посилюються вимоги до документів, що подаються для державної реєстрації так званих генериків. Нагадаю, що на сьогодні це 70% зареєстрованих лікарських засобів. Наша тверда позиція - необхідно мати підтвердження про терапевтичну ефективність та біоеквівалентність», - зазначив Азаров.

Також, за його інформацією, Кабмін повинен прийняти зміни до законодавства, що забороняють зміну цільового призначення земель природних заповідників, ботанічних садів, зоологічних і дендрологічних парків загальнодержавного значення та заповідних зон біосферних заповідників і національних парків.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 18 вересня, Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що промисловість України повинна запровадити європейські норми і технічні регламенти за десятирічний період.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260