Державна пенітенціарна служба України спростовує заяви екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про ведення цілодобового відеоспостереження в її палаті.

Як йдеться в заяві прес-служби відомства, у приміщенні, де утримується засуджена, немає ніякої відеокамери, в тому числі прихованих камер і «приладів нічного бачення».

«Відповідно, відеоспостереження за Тимошенко та іншими засудженими жінками, що знаходяться на лікуванні, не ведеться», - заявили в ДПтСУ.

У відомстві підкреслили, що в цьому змогли переконатися всі відвідувачі засудженої, в тому числі і представники моніторингової місії Європарламенту Пет Кокс і Олександр Кваснєвський.

Згідно із заявою, також не відповідає дійсності й інформація про кількість осіб, що знаходяться поруч з Тимошенко в лікарні.

«Так, безпосередньо в палаті, крім екс-прем'єра, перебуває тільки одна хвора жінка, яка також направлена на лікування з виправної установи», - повідомили у відомстві, підкресливши, що за період утримання Тимошенко в ЦКЛ лікування пройшли близько 10 засуджених жінок.

«Персонал лікарні і співробітники Качанівської колонії в палату засудженої заходять іноді і тільки за необхідності», - йдеться в заяві.

Варта з числа співробітників виправної колонії здійснює тільки охорону блоку, де утримуються засуджені, і це лише дві особи. Аж ніяк не йдеться про присутність когось безпосередньо в палаті.

Раніше екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко в інтерв'ю виданню «Українська правда» повідомила, що в її палаті встановлено 16 відеокамер, обшук відбувається щодня, і її охороняють близько 100 осіб.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

593