Промисловість України повинна запровадити європейські норми і технічні регламенти за десятирічний період. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час вступного слова на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Він підкреслив, що всеосяжна зона вільної торгівлі з ЄС створює унікальні можливості для прискорення модернізації української економіки. «Цими можливостями необхідно грамотно скористатися, і для цього у нас є десять років перехідного періоду, а хто не пристосується за цей час, той просто не виграє конкуренцію», - сказав він.

За його словами, для України конкурентні переваги полягають не в дешевих ресурсах, а у великому потенціалі нашої енергетичної галузі, продуктивному сільському господарстві і перспективних науково-технологічних розробках.

Нагадаємо, саміт «Східного партнерства» відбудеться 28-29 листопада цього року у Вільнюсі. На цьому саміті Україна і Євросоюз можуть підписати Угоду про асоціацію за умови виконання офіційним Києвом трьох умов: реформування виборчого законодавства, вирішення проблеми виборчого правосуддя і продовження реформ у рамках виконання Порядку денного асоціації.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208