Влада Італії заявила про завершення операції з підйому і приведенню у вертикальне положення затонулого у січні 2012 року круїзного лайнера Costa Concordia, передає агентство Франс Прес з посиланням на керівника служби Цивільної оборони Італії Франко Габріелла.

«Операція завершена. Судно приведене у вертикальне положення», - заявив Габріелла, передає РІА «Новости».

У підйомі лайнера взяли участь приблизно 500 людей. Щоб поставити судно вагою більше 114 тисяч тонн вертикально, його було необхідно підняти на 65 градусів. Для цього поблизу берега острова Джильо була споруджена спеціальна конструкція, на виготовлення якої пішло 30 тисяч тонн сталі та 18 тисяч тонн бетону.

За словами керівника служби Цивільної оборони Італії Франко Габріелла, після того як судно приведуть у безпечне положення, воно залишиться поблизу Джильо ще як мінімум до кінця наступної весни, а потім буде відбуксоване в один із найближчих портів для утилізації.

Італійське судно Costa Concordia зазнало аварії в ніч на 14 січня 2012 року в Тірренському морі поблизу острова Джильо біля узбережжя Тоскани. На борту судна перебували понад 4,2 тисячі осіб. Жертвами трагедії стали 32 людини, двоє із яких до цих пір вважаються зниклими безвісти. Лайнер досі лежить біля берега Джильо.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200