Для ефективної боротьби з рейдерством потрібно визначити це поняття законодавчо.

Про це міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко написав у своєму блозі після участі у засіданні Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів , протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств під головуванням першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова, повідомили у прес-службі УЗГ МВС України.

За словами керівника МВС, на засіданні комісії , діяльність якої була відновлена ​​ у травні цього року, було розглянуто низку важливих питань: розробка Державної антирейдерської стратегії , проект закону про внесення змін до Кримінального кодексу України.

«Що стосується практичних дій , то за всіма зверненнями підприємств визначено роль кожного відомства у вирішенні порушених питань», - констатував Захарченко.

За його словами, Міністерством внутрішніх справ взято на контроль хід розслідування спроби захоплення санаторію для дітей з батьками на Львівщині, будуть проведені перевірки ситуації навколо бази відпочинку Українського товариства сліпих у Києві і фактів захоплення схилів моря та прибережної смуги в Одесі.

Захарченко підкреслив, що важливим залишається питання прийняття спеціального антирейдерського закону, адже зараз навіть саме поняття «рейдерство» законодавчо не визначене.

«Такий закон дозволить більш ефективно боротися з протиправним поглинанням і захопленням суб'єктів господарювання . Крім того, він зробить обов'язковими підготовку та реалізацію державних антирейдерських програм, спрямованих на забезпечення правової та економічної захищеності підприємців», - підкреслив міністр.

Нагадаємо, за проханнями підприємців, зарубіжних інвесторів і дипломатичних представництв при українському уряді була створена Міжвідомча комісія з захисту прав інвесторів, протидії незаконним поглинанням та захопленню підприємств. Комісію очолює перший віце-прем'єр Сергій Арбузов, до її складу включені керівники міністерств і відомств, які будуть залучені до боротьби з рейдерством.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192