Голова Верховної Ради України Володимир Рибак ще не отримав рішення суду щодо нардепа Олександра Домбровського. Як передає кореспондент ForUm’ у, про це він повідомив сьогодні на брифінгу.

«Ще рішення у мене немає, тому коментувати не буду», - сказав спікер.

Рибак зазначив , що необхідно знати , чи пройшла справа Домбровського всі судові інстанції , і тільки після остаточного набуття чинності рішення суду він зможе підписати розпорядження стосовно Домбровського.

У той же час він зазначив , що питання Домровського повинен розглядати Центрвиборчком України .

«Суд нас (парламент - Ред.) ні в чому не зобов'язував», - уточнив спікер.

Як раніше повідомляв ForUm , 8 лютого Вищий адміністративний суд України позбавив депутатських мандатів Павла Балогу та Олександра Домбровського. Приводом для такого рішення ВАСУ послужив позов депутата Верховної Ради VI скликання Юрія Кармазіна , який заявив про фальсифікації виборів в округах №11 (Вінницька область) та №71 ( Закарпатська область).

Окружний адмінсуд Києва зобов'язав голову Верховної Ради Володимира Рибака вилучити посвідчення та картки для голосування Балоги і Домбровського.

Спікер парламенту оскаржив це рішення. Однак 21 червня Київський апеляційний адміністративний суд відмовився задовольнити апеляційну скаргу Рибака.

3-го липня Рибак доручив вилучити у Домбровського і Балоги картки для голосування і припинити нарахування їм зарплат. Дату проведення повторних виборів повинна призначити Центральна виборча комісія , сказав Рибак.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

246