Державна служба України з надзвичайних ситуацій проведе перевірку дій пожежно-рятувальних підрозділів під час ліквідації пожежі, яка сталася 14 вересня в м. Макіївка Донецької області. Про це повідомляє ДСНС.

За даними відомства, інформація про пожежу надійшла до Служби порятунку о 14:39 від мешканців будинку навпроти. На місце події відразу були направлені 2 відділення на автоцистернах та автодрабина. «Час прибуття першого пожежно-рятувального підрозділу на місце події склав 10 хвилин, що повністю відповідає нормативам. Після оцінки ситуації на місці події сили і засоби були нарощені», - зазначають у відомстві.

Пожежно-рятувальні підрозділи евакуювали із задимленого під'їзду 39 осіб. Пожежа була локалізована о 16:48, ліквідована - о 17:10.

Всього на місці події працювали 14 одиниць техніки (10 відділень на пожежних автоцистернах, 2 автодрабини, автомобіль газодимозахисної служби, оперативний штабний автомобіль) і 57 чоловік особового складу. Причина пожежі встановлюється.

У той же час, за повідомленнями деяких ЗМІ, людям довелося вистрибувати з багатоповерхівки, не дочекавшись допомоги.

Як повідомляв ForUm, 14 вересня в багатоповерховому будинку в мікрорайоні Зелений у Макіївці сталася пожежа, унаслідок якої загинули 3 людини. Пожежею було знищено 2 квартири. Прокуратура Донецької області почала розслідування за фактом пожежі, що сталася в житловому будинку в Макіївці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

394