Президент України Віктор Янукович і прем'єр-міністр Микола Азаров привітали працівників кінематографії з професійним святом - Днем українського кіно.

«Місія майстрів кіно, працівників кінематографії надзвичайно важлива, адже мистецтво кіно має великий вплив на естетичне та духовне виховання людини, формування його поглядів і переконань», - йдеться у привітанні Глави держави, повідомляє його прес-служба.

Президент відзначає позитивні зрушення у сфері кіно.

Зокрема, за його словами, створено правові принципи для його розвитку в ринкових умовах, «в прокат виходять різножанрові стрічки, успішно представляє своє мистецтво талановита молодь, здійснюється програма з відновлення української класики, зростає глядацький попит на вітчизняний фільм».

Президент висловив упевненість, що держава і надалі сприятиме реформуванню кінематографічної галузі та її конкурентоспроможності.

У свою чергу, на думку Азарова, вагомий внесок вітчизняних майстрів кіно у світову кінематографічну спадщину прославив Україну у світі.

«Сьогодні український кінематограф надихають процеси відродження. Переконаний, що завдяки спільним зусиллям держави, творчих працівників національний кінопродукт і надалі буде займати гідне місце у світовому культурному просторі, а молоді майстри кіно примножуватимуть досягнення української кіношколи і продовжать її кращі традиції», - підкреслюється у привітанні прем'єра, повідомляє урядовий портал.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

404