У Державтоінспекції України вважають, що в закон про відповідальність за порушення Правил дорожнього руху (ПДР) необхідно повернути існуючу в СРСР систему перездачі іспитів та повторного отримання прав, впровадивши систему накопичення водіями штрафних балів.

Про це начальник Центру безпеки дорожнього руху ДАІ МВС України Сергій Будник заявив сьогодні на круглому столі в газеті «Комсомольська правда в Україні».

За його словами, після прийняття у 2008 році нових ПДР повторність складання іспитів на відновлення права керувати транспортним засобом залишилася тільки за створення аварійної ситуації і їзди у нетверезому стані, повідомляє «УНІАН».

«Було доручення підготувати закон про нарахування штрафних балів. Такий закон розроблений і внесений до Верховної Ради, але, на жаль, чомусь був відхилений народними депутатами. І сьогодні у нас виходить ситуація, що водії по п'ятдесят разів порушують, платять штраф і ніякої відповідальності не несуть. Тому питання введення штрафних балів потребує врегулювання - для того, щоб людина відчувала відповідальність», - сказав Будник.
 
Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів підтримав законопроект, в якому пропонує посилити штрафні санкції для водіїв за порушення правил безпеки дорожнього руху.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

687