Дату проведення повторних виборів повинна призначити Центральна виборча комісія. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак.

«Там немає питання Верховної Ради. Там ЦВК має зібратися, всі судові інстанції вже пройдені, вони ( члени ЦВК. - Ред.) повинні визначитися, і було б добре, щоб вони прийняли рішення провести повторні вибори і в цих двох округах, тому будемо чекати рішення ЦВК», - сказав Рибак , повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як раніше повідомляв ForUm , 8 лютого Вищий адміністративний суд України позбавив депутатських мандатів Павла Балогу та Олександра Домбровського.

Приводом для такого рішення ВАСУ послужив позов депутата Верховної Ради VI скликання Юрія Кармазіна, який заявив про фальсифікації виборів в округах №11 (Вінницька область) та №71 (Закарпатська область).

Окружний адмінсуд Києва зобов'язав голову Верховної Ради Володимира Рибака вилучити посвідчення та картки для голосування Балоги і Домбровського.

Спікер парламенту оскаржив це рішення. Однак 21 червня Київський апеляційний адміністративний суд відмовився задовольнити апеляційну скаргу Рибака.

3 липня Рибак доручив вилучити у Домбровського і Балоги картки для голосування і припинити нарахування їм зарплат.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225