Національна збірна України зіграла внічию 0:0 з командою Англії у відбірковому матчі ЧС= -2014, який відбувся у вівторок у Києві.

Михайло Фоменко у черговий раз здивував зі складом, залишивши у запасі Ярослава Ракицького, замість якого у центрі оборони вийшов Олександр Кучер, який отримав капітанську пов'язку, оскільки Анатолія Тимощука у старті теж не виявилося. Навіть у запасі не було Руслана Ротаня, якого в опорній зоні замінив Тарас Степаненко. Атакуючий трикутник склали Андрій Ярмоленко, Євген Коноплянка та Олег Гусєв, а на вістрі діяв Роман Зозуля.

Англійці почали матч активніше і до п'ятої хвилини Андрій П’ятов двічі вступав у гру, відбиваючи удар Стівена Джеррарда і нейтралізуючи вихід один на один Тео Волкотта. Українці з труднощами переходили від оборони до атаки і відповідали в основному фланговими навісами у штрафний майданчик, які залишалися без адреси. Крім того, наші футболісти багато помилялися у передачах, тоді як гості виглядали більш зібрано. До середини тайму гра заспокоїлася, було багато боротьби в центрі поля і команди були обережними, розуміючи ціну помилки. Наприкінці тайму українці мали хороший момент для взяття воріт, але Зозуля, отримавши м'яч у центрі штрафного від Коноплянки, забарився з ударом, повідомляє «ЛІГАБізнесІнформ».

Другий тайм почався з атак українців, і на 50-й хвилині Артем Федецький міг відкрити рахунок, але не влучив у ворота з кількох метрів після подачі кутового. Синьо-жовті продовжували пресингувати, однак англійці грамотно оборонялися і до ударів по воротах Джо Харта не доходило. На 70-й хвилині Зозуля заробив небезпечний штрафний, але удар Коноплянки пройшов поруч зі штангою. Через пару хвилин Федецький головою бив з лінії воротарського майданчика і влучив прямо у воротаря. Кінцівку матчу українці «провисіли» на воротах суперника, але так і не змогли розпечатати ворота Харта.

Англія залишається лідером групи Н, набравши 16 очок у восьми матчах. Україна і Чорногорія набрали по 15 очок. У Польщі - 13 очок.

Англійців у жовтні ще чекають домашні матчі проти Чорногорії та Польщі. Україна зіграє вдома з Польщею і на виїзді з Сан-Марино. Чорногорія, крім матчу з Англією, буде ще приймати вдома Молдову.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

994