Правоохоронні органи перевіряють можливий факт зґвалтування і доведення, у зв'язку з цим, до самогубства 17-річної мешканки Дрогобича. Про це повідомляє прокуратура Львівської області.

Згідно з повідомленням, 12 серпня поточного року Дрогобицьким міськуправлінням ГУ МВС у Львівській області зареєстровано кримінальне провадження за фактом отримання тілесних ушкоджень неповнолітньою І. за ч. 1 ст.125 КК України.

Дівчина вистрибнула з вікна п'ятиповерхівки і була доставлена ​​до лікарні з тілесними ушкодженнями. За даним фактом органами внутрішніх справ було розпочато досудове розслідування. У цей же день під час допиту неповнолітня повідомила, що «у зв'язку з поганим настроєм вирішила покінчити життя самогубством».

Слідчі не перевіряли версію зґвалтування, оскільки дівчина про неї не заявляла. У той же час 5 вересня під час допиту як потерпіла, неповнолітня заявила про зґвалтування трьома особами.

Наразі зазначені відомості зареєстровані в єдиному держреєстрі злочинів за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 152 КК України, а кваліфікацію попереднього кримінального злочину (ч.1 ст.125 ) змінено на ч.3 ст.120 КК України.

У кримінальному провадженні проводиться комплекс слідчих дій з метою об'єктивної перевірки обставин, викладених потерпілою. Процесуальне керівництво в зазначеному провадженні здійснюється Дрогобицькою міжрайонною прокуратурою Львівської області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

282