Спеціальні мита на імпортні автомобілі стимулюють зростання вітчизняного машинобудування протягом 4 місяців. Про це заявили опитані експерти.

«Результати серпня позитивні для виробників українських автомобілів та їхніх дистриб’юторів. Зокрема, виробництво автомобілів в Україні безперервно зростає протягом 4-х місяців, з моменту введення спецмита у квітні, в середньому на 16% на місяць» , - стверджує старший аналітик інвестиційної компанії «Арт- капітал»Олексій Андрейченко.

За його словами, менш виражена динаміка ЗАЗу обумовлена ​​тим, що компанія практично не скорочувала випуск напередодні введення спецмита, а продовжувала завантажувати склади, чим забезпечила собі перше місце в обсязі продажів за останні 4 місяці.

Експерт констатує, що наразі і ЗАЗ, і «Богдан Моторс» працюють над створенням мережі пунктів прийому та розбирання старих автомобілів, щоб уникнути оплати утилізаційного збору, що може призвести до тимчасового згортання виробництва і розпродажу складів у найближчі 1,5-2 місяці.

За словами аналітика компанії Concorde Capital Романа Дмитренка, співпраця українських машинобудівників із зарубіжними колегами допоможе їм збільшити прибуток у наступному році.

«Ми вважаємо, що нещодавні кроки «Богдана» щодо входу до сегменту бюджетних автомобілів, що швидко розвивається, зокрема, за пропозицією китайських моделей, виправдають себе і повернуть компанію до прибутку у 2014 році», - зауважив він.

Нагадаємо, що виробництво автотранспортних засобів у серпні зросло на 14% м/м до 5796 одиниць за рахунок зростання випуску легкових автомобілів на 14% до 5268 одиниць і комерційних автомобілів на 25% до 261 одиниць.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203