Дамаск вітає ініціативу Росії про можливість передачі сирійської хімічної зброї під міжнародний контроль. Про це заявив глава МЗС Сирії Валід Муаллем.

«Під час наших переговорів з міністром закордонних справ Сергієм Лавровим він висунув ініціативу, пов'язану з хімзброєю. Я уважно слухав його заяву. У зв'язку з цим заявляю, що Сирійська арабська республіка вітає російську ініціативу, виходячи з турботи сирійського керівництва про життя наших громадян і безпеки в нашій країні. Ми також упевнені в мудрості російського керівництва, яке намагається запобігти американській агресії проти нашого народу», - сказав Муаллем, повідомляє РІА «Новости».

Раніше глава держдепартаменту США Дж. Керрі заявив, що президент Сирії Башар Асад може уникнути іноземного військового втручання, якщо протягом наступного тижня передасть всю хімічну зброю міжнародному співтовариству.

У той же час глава держдепу додав, що сирійський президент не збирається передавати хімзброю і забезпечувати повну підзвітність. Пізніше в Держдепі слова Керрі назвали «риторичним аргументом».

Нагадаємо, загострення ситуації в Сирії відбулося 21 серпня. Деякі ЗМІ повідомили про хіматаку на околицях Дамаска, організовану військами уряду.
 
Президент США Барак Обама доручив Пентагону підготувати кілька планів операцій у відповідь на повідомлення про застосування в Сирії хімічної зброї.

Москва закликає Сирію передати хімічну зброю під міжнародний контроль, якщо це дозволить уникнути військового удару з боку США.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

421