Лідер демократичної більшості в сенаті конгресу США Гаррі Рід оголосив про рішення відмовитися від голосування щодо сирійського питання з 11 вересня. Рід уточнив, що голосування може відбутися пізніше на цьому тижні, повідомляє Reuters.

Відміна голосування в сенаті сталася після того, як Росія виступила з пропозицією про передачу хімічної зброї в Сирії під міжнародний контроль.

У свою чергу, президент США Барак Обама назвав пропозицію Росії передати хімічну зброю Сирії під міжнародний контроль «потенційним проривом» у вирішенні конфлікту в цій країні. У той же час він висловив стурбованість, що ця ідея може загальмувати проведення військової операції, повідомляє «Радіо Свобода».

«Це потенційно позитивний прорив. Я повинен сказати, що це малоймовірно, щоб ми повернулися до того моменту, щоб публічно заявити, що без військового втручання могли вирішити проблему використання хімічної зброї в Сирії», - сказав Обама.

В інтерв'ю американським телеканалам Обама підкреслив, що удар буде відкладено, якщо режим Башара Асада передасть хімічну зброю під контроль міжнародного співтовариства.
У той же час президент США висловив сумнів, що сирійський уряд піде на цей крок.

Сьогодні Обама спробує переконати конгрес підтримати обмежений військовий удар по Сирії.

Нещодавні опитування громадської думки показали, що більшість американців виступають проти військового втручання в Сирію.

Як повідомляв ForUm, загострення ситуації в Сирії сталося 21 серпня. Деякі ЗМІ повідомили про хіматаку на околицях Дамаску, організовану військами уряду. За даними опозиції, в результаті кількість жертв склала 1,3 тисячі осіб.

Президент США Барак Обама доручив Пентагону підготувати кілька планів операцій у відповідь на повідомлення про застосування в Сирії хімічної зброї.

Москва закликає Сирію передати хімічну зброю під міжнародний контроль, якщо це дозволить уникнути військового удару з боку США.

Дамаск привітав ініціативу Росії про можливість передачі сирійської хімічної зброї під міжнародний контроль.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

797