Європейський парламент має намір 11-12 вересня на засіданні у Страсбурзі (Франція) обговорити і проголосувати за резолюцію про тиск Росії на країни-члени «Східного партнерства» , до яких належить і Україна .

Про це йдеться у порядку денному засідання Європарламенту .

Євродепутати проведуть дебати з даного питання 11 вересня.

У цей день Європарламент з 14:30 до 23:00 (за місцевим часом) , крім тиску Росії , має намір розглянути ситуацію у Сирії та Єгипті , а також політику Європейського Союзу щодо Білорусі , повідомляють «Українські новини».

12 вересня євродепутати проголосують за резолюцію про тиск , який чиниться Росією на країни «Східного партнерства» у контексті майбутнього саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі. Ухвалення рішення з даного питання заплановане на період 12:00-14:00 (за місцевим часом).

Як повідомляв ForUm , у Європарламенті вважають , що останні події, такі, як заява Вірменії про приєднання до Митного союзу , заява прем'єр-міністра Грузії про можливість розгляду такого приєднання , а також торгова війна з Україною і численні погрози Молдові є «нахабною спробою» поставити проект «Східне партнерство» під питання.

Раніше міністр закордонних справ головуючої в ЄС Литви Лінас Лінкявічюс заявив , що якщо Росія буде продовжувати тиснути на Україну з причини майбутнього підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом , це буде мати наслідки для діалогу Брюсселя з Москвою.

Молдова втомилася жити в умовах тиску з боку Росії через переговори країни про Асоціацію з Європейським Союзом.

Про намір вступити до МС президент Вірменії Серж Саргсян заявив у ході візиту до Москви , після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

257