Українська міліція не має відомостей про затримання колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника у США. Про це у коментарі кореспонденту ForUm’у повідомив начальник Управління зв'язків з громадськістю МВС України Сергій Бурлаков.

«Офіційного підтвердження того, що Мельник затриманий , поки що немає. Нами встановлена ​​країна , в якій він перебуває, а подальші дії від української міліції не залежать , оскільки ми не можемо діяти на території іншої держави. Все залежить від подальшого розвитку подій і від правоохоронних структур країни, в якій він перебуває», - заявив він.

Також Бурлаков повідомив , що як тільки МВС України офіційно повідомлять про затримання Петра Мельника , вони оголосять цю інформацію.

Як раніше повідомляв ForUm , «Коммерсант Україна» з посиланням на джерело в дипломатичних колах повідомив , що колишній ректор Національного університету Державної податкової служби Петро Мельник перебуває у США .

Мельник був затриманий 27 липня співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України . Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їх родичів у свій вуз .

7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет.

9 серпня він втік з-під домашнього арешту.

13 серпня був оголошений у міждержавний розшук , а 14 серпня - у міжнародний .

27 серпня Захарченко заявив , що правоохоронні органи встановили місцезнаходження Мельника і готуються до його затримання та екстрадиції в Україну .

Міліціонерам, які допустили втечу Мельника, загрожує до п'яти років в'язниці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

330