Українська греко-католицька церква та римо-католицька церква відгукнулися на заклик Папи Римського Франциска провести сьогоднішній день у пості та молитві за мир у Сирії.

Як повідомляє релігійно-інформаційна служба України, сьогодні у всіх католицьких храмах християни будуть просити Бога, щоб не сталося нового спалаху кровопролиття у цій країні. Піднести свої молитви за мир у Сирії своїх віруючих закликали Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) та голова Конференції римо-католицьких єпископів України Митрополит Мечислав Мокшицький.

Як повідомлялося, у Ватикані сьогодні пройде молитва про мир для Сирії. Для цього десятки тисяч релігійних людей напередодні Різдва пресвятої Богородиці прийдуть за закликом Папи Римського Франциска на площу Святого Петра.

Молебень відкриється о 19:00 за місцевим часом (20:00 за Києвом) і займе чотири години. Під час процесу будуть читатися молитви, підготовлені особисто понтифіком. Влада Рима займається особливими заходами безпеки .

До акції приєднаються численні католицькі громади в усьому світі - від Близького Сходу і самої Сирії до США, безліч політиків, серед яких члени італійського уряду, десятки міжнародних організацій, таких як Emergency International, громади інших конфесій, в тому числі арабські в Італії, а також заклади культури. Неаполітанський театр Сан-Карло збирається провести благодійний концерт заради миру в Сирії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237