Прокуратура Івано-Франківська направила до суду обвинувальний акт відносно декана одного із вузів Прикарпаття, який був затриманий за отримання хабара, повідомили в прокуратурі Івано-Франківської області.

Нагадаємо, наприкінці липня 2013 року педагог був затриманий при одержанні неправомірної вигоди. В обмін на 1000 доларів декан обіцяв зарахувати на заочну форму навчання студентку із Львівської області. Однак вимагач був викритий і затриманий правоохоронцями «на гарячому» при отриманні грошової винагороди.

Під час досудового розслідування 63-річний екс-декан визнав свою провину у вчиненні кримінального правопорушення , передбаченого ч.2 ст.368 Кримінального Кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дії з використанням наданої їй влади чи службового становища).

Щодо нього було обрано запобіжний захід у вигляді грошової застави, також він відсторонений від займаної посади . Обвинувальний акт у зазначеному кримінальному провадженні прокуратурою міста Івано-Франківська направлений до суду, який дасть правову оцінку його діям.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261